Fűtésterv.hu

Épületgépészeti tervezés

Ismerje meg a gépészmérnöki szolgáltatásokat!

A weboldalt az érvényes szabványok és műszaki előírások legfrissebb állapotának megfelelően állítottuk össze. Tudásunkat folyamatosan naprakészen tartjuk, és a szakmai rendezvényeken és kamarai képzéseken is megjelenünk.

A korszerű épületgépészet

Az Európai Unió energetikai céljaival összhangban, az elkövetkező években már csak megújuló energiaforrások bevonásával lehet fűtési rendszereket tervezni. Már a tervezési fázisban ki kell alakítani az épületgépészeti rendszerek energiahordozóinak felhasználási koncepcióját.
Az építőipari trendek egyértelműen az egyre kifinomultabb épületgépészet irányába mutatnak, ma már elképzelhetetlen például mesterséges szellőztetés és klímatizálás nélkül megtervezni egy irodaházat. Az épületfelügyeleti rendszerek lehetőséget adnak a teljesen automatizált üzemeltetésre, emberi jelenlét és használat intelligens érzékelésén keresztül.

Megújuló energiaforrású gépészeti tervezés

A beruházó az üzemeltetési költségek előzetes elemzése alapján megalapozott döntést hozhat a szoláris (napkollektor, napelem), geotermikus (hőszivattyús) vagy éppen geotermális (termálvizes) rendszerek integrálásáról.

Hagyományos fűtések épületgépész tervezése

Légtechnikai- és klíma rendszerek tervezése

Gázterv és gázrendszerek

Gáztervvel kell rendelkezni a legtöbb olyan átépítés esetén, amely érinti a gázvezetéket vagy a hőtermelő berendezést. Kazáncsere vagy új fogyasztói vezeték telepítése esetén sem kerülhető el az épületgépész általi terveztetés. A gáztervezési szakértők az egyes gázszolgáltatók elvárásait részletesen ismerik, így az elvállalt munkák engedélyeztetése nem marad az ügyfél feladata.

Mérnökre van szüksége?

Kérjen ajánlatot egyszerre több szakértőtől!

Árajánlat a mérnöki feladatra
Mérnök bevonása

Épületenergetikai auditálás

Épületgépészet gazdaságossági elemzése

Megtérülés számítás keretében meg lehet mutatni az építtetőnek, hogy az adott gépészeti fejlesztés (értjük ezalatt a hőtermelő, szellőztető, megújuló energiaforrású rendszereket) mennyi idő alatt térül meg. A beruházási költségek összevethetők a számított megtakarítással, ami alapján egy befektetéshez hasonlatosan tervezhető a korszerűsítés. Új épületgépészetének kialakításakor lehetőség van többféle alternatív megoldás pénzügyi szemléletű összehasonlítására.

Pályázati forrású korszerűsítések

FŰTÉSTERV.hu
Hétfő-Péntek 9-17 Elérhetőség
Az oldalt szerkeszti
Goda János
okl. gépészmérnök
Vladár Péter
okl. gépészmérnök
Gali András
okl. építészmérnök
futesterv.hu © 2024 Minden jog fenntartva.